Vekrakos
Spartorama | Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Καραβά Κύπρου στον Καραβά Σπάρτης

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Καραβά Κύπρου στον Καραβά Σπάρτης

Spartorama 29/08/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Ομογένεια
Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Καραβά Κύπρου στον Καραβά Σπάρτης
O Καραβάς Κερύνειας βρίσκεται στην κατεχόμενη Κύπρο
Οδός Εμπόρων

Επίσκεψη στον Καραβά Σπάρτης, πραγματοποίησε αποστολή του Δήμου Καραβά Κύπρου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Χατζηστεφάνου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης της πολυμελούς αποστολής στα Κήθυρα με στόχο την περιήγηση στο νησί και τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις στον Καραβά Κηθύρων, η Κυπριακή αντιπροσωπεία κατέλυσε για δύο ημέρες στη Σπάρτη, γεγονός που αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί επίσκεψη και στον Καραβά Σπάρτης.

Η επίσκεψη γνωριμίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 20 Αυγούστου. Το Δήμαρχο και τα μέλη της κυπριακή αποστολής υποδέχθηκαν στην πλατεία του χωριού ο Πρόεδρος και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά. Σε μία ζεστή και συγκινητική βραδιά στο προαύλιο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Καραβά, οι Καραβιώτες από Κύπρο και Σπάρτη συνέφαγαν, γνωρίστηκαν, αντάλλαξαν απόψεις και δώρα και χόρεψαν αντάμα παραδοσιακούς κυπριακούς και πελοποννησιακούς χορούς.

Κατά την ανταλλαγή δώρων εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά προσφέρθηκαν σε όλους αντίτυπα του βιβλίου των πρακτικών της ημερίδας για το Γεφύρι του Κόπανου, καθώς και μία αναμνηστική πλακέτα προς το Δήμο και το Δήμαρχο Καραβά.

Από την άλλη πλευρά, αναμνηστικά δώρα προσέφεραν εκ μέρους του Δήμου και της αντιπροσωπείας ο Δήμαρχος Καραβά κ. Νίκος Χατζηστεφάνου, ο Πρόεδρος της Νεολαίας Καραβά κ. Μάριος Μούγγης και ο Ταμίας του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Λουκής Ιακωβίδης.

Επισημάνεται πως ο Καραβάς Κερύνειας βρίσκεται στην κατεχόμενη Κύπρο, κι όπως επισημάνθηκε από τους φιλοξενούμενους ήταν ιδιαιτέρως συγκινητικό να διασκεδάζουν γύρω από μία μεγάλη και φιλόξενη τραπεζαρία σε ελεύθερο έδαφος που φέρει το όνομα «Καραβάς». Ευχή όλων αποτελεί η επιστροφή στην πατρίδα και ένα ανάλογο γλέντι να πραγματοποιηθεί στον ελεύθερο Καραβά της Κερύνειας.

Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του  «Φεστιβάλ 100», το χορευτικό τμήμα της αντιπροσωπείας του Καραβά Κύπρου παρουσίασε σε τιμητική εκδήλωση παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η συνάντηση-γνωριμία των εκπροσώπων των δύο περιοχών αποτέλεσε το εφαλτήριο της ανάπτυξης μεταξύ τους σχέσεων και περαιτέρω συνεργασίας, καθώς συζητήθηκε η δημιουργία ενός δικτύου, στο οποίο αποτελεί όραμα να ενταχθούν οι φορείς όλων των περιοχών που φέρουν το όνομα «Καραβάς». 

e-karavas.gr











  



Οδός Εμπόρων