Vekrakos
Spartorama | Εορτασμός Πατροκοσμά και επιμνημόσυνη δέηση για τους αναπαυόμενους στο Β΄ Κοιμητήριο Σπάρτης

Εορτασμός Πατροκοσμά και επιμνημόσυνη δέηση για τους αναπαυόμενους στο Β΄ Κοιμητήριο Σπάρτης

Spartorama 25/08/2018 Εκτύπωση Εκκλησία
Εορτασμός Πατροκοσμά και επιμνημόσυνη δέηση για τους αναπαυόμενους στο Β΄ Κοιμητήριο Σπάρτης
Για τον βίο και τις διδαχές του Αγίου μίλησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καστορείου Πανοσ. Αρχ. Ευσέβιος Ρασσιάς
Οδός Εμπόρων

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018  η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού και στη Σπάρτη πανηγύρισε ο περικαλλής φερώνυμος Ιερός Ναός του Β΄ Κοιμητηρίου.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και παρουσία αρκετών κληρικών από την ευρύτερη περιοχή. Για τον βίο και τις διδαχές του Αγίου μίλησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καστορείου Πανοσ. Αρχ. Ευσέβιος Ρασσιάς.

Εν συνεχεία, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δ. Σπάρτης και των Ιερών λαβάρων, πραγματοποιήθηκε, συνοδεία πλήθους πιστών,  η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στο χώρο του Κοιμητηρίου, όπου ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους αναπαυόμενους εκεί από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα.

Κατακλείοντας τη θρησκευτική τελετή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνεχάρη τον Δήμαρχο Δ. Σπάρτης κ. Ευάγγελο Βαλιώτη και το Δημοτικό Συμβούλιο, για την φροντίδα που παρέχουν στο Κοιμητήριο, όπως και την Φιλαρμονική που δίνει πάντα ιδιαίτερο χρώμα στην λιτανεία. Επίσης τόνισε ότι η συγκλονιστική αυτή τελετή γίνεται αφενός για να τιμώνται οι κεκοιμημένοι, αφετέρου συντελεί στη μνήμη θανάτου, που θα πρέπει όλοι να έχουμε, ώστε να συνειδητοποιούμε το εφήμερο της επίγειας ζωής και να προετοιμαζόμαστε κατάλληλα ως Χριστιανοί για την μετάβαση στην Ουράνια Βασιλεία διάγοντας συνετό και έντιμο βίο.

immspartis.gr











  



Οδός Εμπόρων