Vekrakos
Spartorama | Δήμος Σπάρτης: «1ο Διεθνές Φόρουμ Αρχαίων Πόλεων στο Ryazan Ρωσίας»

Δήμος Σπάρτης: «1ο Διεθνές Φόρουμ Αρχαίων Πόλεων στο Ryazan Ρωσίας»

Spartorama 21/08/2018 Εκτύπωση Δημοτικά
Δήμος Σπάρτης: «1ο Διεθνές Φόρουμ Αρχαίων Πόλεων στο Ryazan Ρωσίας»
Συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι από 40 αρχαίες πόλεις απ΄όλο τον κόσμο
Οδός Εμπόρων

Mε στόχο την προβολή της Σπάρτης και ενίσχυση των σχέσεων σε όλους τους τομείς με άλλες πόλεις του κόσμου ο Δήμος Σπάρτης συμμετείχε στο 1ο Διεθνές Φόρουμ Αρχαίων Πόλεων στο Ryazan Ρωσίας. 

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε από 15 έως 18 Αυγούστου, με πρωτοβουλία της περιφέρειας του Ryazan της Ρωσίας, στην πόλη του Ryazan, που είναι το  διοικητικό κέντρο της αντίστοιχης περιφέρειας, μία από τις 30 μεγαλύτερες πόλεις της Ρωσίας, με την αιγίδα της Unesco. 

Εκπρόσωποι από 40 αρχαίες πόλεις απ΄όλο τον κόσμο καθώς και βασικοί εκπρόσωποι οικονομικών και εκπαιδευτικών φορέων, αλλά και επιχειρηματικοί παράγοντες συγκεντρώθηκαν στο Ryazan σε μια μεγάλη γιορτή συνένωσης δυνάμεων και οραμάτων. 

Πρόκειται για σημαντική πρωτοβουλία, που όχι μόνον αναδεικνύει τη διαχρονική σημασία της δημιουργίας γέφυρας επικοινωνίας  μεταξύ των κατοίκων της Σπάρτης και άλλων πόλεων  σε διεθνές επίπεδο, αλλά σε μια κρίσιμη συγκυρία για την παγκόσμια κοινότητα ο Δήμος Σπάρτης απαντά στη λογική της εσωστρέφειας και του απομονωτισμού με το άνοιγμα νέων δρόμων συνεργασίας ανάμεσα στους άλλους λαούς  ανά τον κόσμο. 

Το Δήμο Σπάρτης εκπροσώπησε ο Δήμαρχος, Ευάγγελος Βαλιώτης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο, Πλειώτα Χρήστο και την Δημοτική Σύμβουλο, Μακρυσοπούλου Χριστίνα ενώ στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του συνεδρίου, συμμετείχε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόρραχης «Πάρνων».







  



Οδός Εμπόρων