Vekrakos
Spartorama | Το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στον Μυστρά, από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στον Μυστρά, από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Spartorama 24/09/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Παιδεία
Το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στον Μυστρά, από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
«Βυζαντινός Κόσμος: η σχέση του με την Αρχαιότητα και τον Νεότερο Ελληνισμό»,
Οδός Εμπόρων

Δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποψήφιους μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο

«Βυζαντινός Κόσμος: η σχέση του με την Αρχαιότητα και τον Νεότερο Ελληνισμό»,

το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία κατά το 2017-2018 και συνεχίζεται στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Είναι το μόνο Μεταπτυχιακό των ελληνικών Πανεπιστημίων που καλύπτει σημαντικές εκφάνσεις του ελληνικού πολιτισμού στη διαχρονία του (Αρχαιότητα – Βυζάντιο – Νέος Ελληνισμός). Ως εκ τούτου, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τους εκπαιδευτικούς και για κάθε άλλο ενδιαφερόμενο. 

Το Πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.), διεξάγεται στις εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π. στον Μυστρά και αρχίζει από τον Οκτώβριο 2018. Απευθύνεται σε ένα μεγάλο εύρος επιστημόνων (πτυχιούχων Ανθρωπιστικών, Παιδαγωγικών, Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, καθώς και Αρχιτεκτόνων) από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Η διάρκεια του Μεταπτυχιακού θα είναι 3 εξάμηνα και η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνεται Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο, ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι. Η επιλογή των ενδιαφερομένων θα γίνεται με βάση το βιογραφικό τους και με συνέντευξη.

Στο Πρόγραμμα πρόκειται να διδάξουν εγνωσμένης αξίας Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αλλά και οι ειδικότεροι Καθηγητές άλλων Πανεπιστημίων της χώρας μας. Πρόκειται για εξαιρετικά ποιοτικό Πρόγραμμα Σπουδών, το οποίο ταυτόχρονα είναι και το οικονομικότερο που προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Η πρόσκληση είναι ανηρτημένη στους διαδικτυακούς τόπους του Τμήματος Φιλολογίας και του ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π. (http://phil.uop.gr/index.php/metaptyxiakes-spoudes,  http://inevyp.kalamata.uop.gr/?page_id=219&lang=el). Η προθεσμία υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών λήγει στις 5/10/2018.  

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 6972-690437 και 28310-28833.


Οδός Εμπόρων