Vekrakos
Spartorama | Ο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας για τη μεταφορά της Νοσηλευτικής Σχολής στην Τρίπολη

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας για τη μεταφορά της Νοσηλευτικής Σχολής στην Τρίπολη

Spartorama 16/08/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Παιδεία
Ο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας για τη μεταφορά της Νοσηλευτικής Σχολής στην Τρίπολη
«Η δημιουργία εντυπώσεων τις ημέρες κατάθεσης των μηχανογραφικών από τους υποψήφιους φοιτητές δείχνει τουλάχιστον ανευθυνότητα αν όχι σκοπιμότητα»
Οδός Εμπόρων

Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε απαραίτητο να τοποθετηθούμε  σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει και απασχολεί την τοπική κοινωνία.

Σχετικά με το θέμα της λειτουργίας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ύστερα από την πρόσφατη απόφασή του κατά πλειοψηφία των παριστάμενων μελών του και τα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, έχουμε να σχολιάσουμε τα ακόλουθα:

  • Η απόφαση του Τμήματος έχει καθαρά γνωμοδοτική ισχύ.
  • Το προβαλλόμενο επιχείρημα της δυναμικότητας του Νοσοκομείου Σπάρτης ήταν γνωστό από την ίδρυση της Σχολής, το 2005.
  • Η αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών, που θα έπρεπε να αποτελεί διαρκή επιδίωξη της διοίκησης του τμήματος με προτάσεις και έμπρακτες ενέργειες, δυστυχώς δεν φαίνεται να έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα.
  • Να υπενθυμίσουμε ότι η Νοσηλευτική Σπάρτης είναι η μία από τις δυο Πανεπιστημιακές σχολές Νοσηλευτικής στην Χώρα.
  • Η ύπαρξη ενδογενών προβλημάτων που είναι γνωστά σε όλη την Πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και τοπική κοινωνία, δεν θα επιτραπεί να τορπιλίσουν την ύπαρξη, λειτουργία και αναβάθμιση της Σχολής στον Σπάρτη.
  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και ο Βουλευτής Αραχωβίτης Σταύρος έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον Νομό με την ενδυνάμωση και αυτονόητα παραμονή της Νοσηλευτικής στην Σπάρτη.
  • Η δημιουργία εντυπώσεων τις ημέρες κατάθεσης των μηχανογραφικών από τους υποψήφιους φοιτητές  δείχνει τουλάχιστον ανευθυνότητα αν όχι σκοπιμότητα.
  • Σε κάθε περίπτωση, την τελική απόφαση, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους, λαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας και κανένας άλλος.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους εμπλεκόμενους να ξεχάσουν την πιθανότητα απομάκρυνσης της Σχολής από την Σπάρτη, να εργαστούν αποτελεσματικά και συνειδητά εφ ω ετάχθην έκαστος για την αναβάθμιση της Σχολής και να συνεργαστούν αρμονικά με όλους τους φορείς για την υπέρβαση των προβλημάτων. Είναι καλοδεχούμενες όλες οι θέσεις που βρίσκονται στην κατεύθυνση των λύσεων και όχι στην δημιουργία προβλημάτων. Η εξυπηρέτηση διαφόρων σκοπιμοτήτων δεν θα γίνει πλέον ανεκτή».


Οδός Εμπόρων