Vekrakos
Spartorama | Δήμος Ευρώτα: Τοποθέτηση διαδρόμου και αμαξιδίου για την πρόσβαση ΑΜΕΑ, στην παραλία Έλους

Δήμος Ευρώτα: Τοποθέτηση διαδρόμου και αμαξιδίου για την πρόσβαση ΑΜΕΑ, στην παραλία Έλους

Spartorama 14/08/2018 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία
Δήμος Ευρώτα: Τοποθέτηση διαδρόμου και αμαξιδίου για την πρόσβαση ΑΜΕΑ, στην παραλία Έλους
Η εγκατάσταση έγινε κατόπιν μελέτης των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ευρώτα
Οδός Εμπόρων

Ο Δήμος Ευρώτα ενημερώνει ότι προχώρησε στην τοποθέτηση ειδικού διαδρόμου κι αμαξιδίου στην παραλία Έλους προκειμένου να καταστήσει δυνατή την πρόσβαση και μετακίνηση των ατόμων με διάφορες μορφές αναπηρίας.

Η εγκατάσταση έγινε κατόπιν μελέτης των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ευρώτα, ενώ η κατασκευή είναι φιλική προς το περιβάλλον και δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Αποκλειστικός σκοπός του είναι να παρέχει σε άτομα, τα οποία παρουσιάζουν αδυναμία ή δυσκολία κινητικότητας, τη δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, χωρίς να δυσχεραίνει τη διέλευση των υπόλοιπων λουόμενων. Ενδείκνυται για άτομα προχωρημένης ηλικίας, με σκλήρυνση κατά πλάκας, χρήστες με αναπηρία στα κάτω άκρα ή νεύρο – μυϊκές δυστροφίες, παραπληγικούς – τετραπληγικούς, ασθενείς με Πάρκινσον, άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς, αλλά και άτομα με προβλήματα ισορροπίας.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος και η Αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Γκουβούση-Κρητικάκου Αργυρώ, δήλωσαν ευχαριστημένοι για την ολοκλήρωση της εν λόγω εγκατάστασης καθώς διασφαλίζει το αυτονόητο δικαίωμα όλων για πρόσβαση στις τοπικές παραλίες.


Οδός Εμπόρων