Vekrakos
Spartorama | Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας του Δήμου Σπάρτης

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας του Δήμου Σπάρτης

Spartorama 14/08/2018 Εκτύπωση Δημοτικά
Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας του Δήμου Σπάρτης
Για την οργάνωση, τον συντονισμό και την ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκομένων Υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού, στη περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή
Οδός Εμπόρων

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018 πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Σπάρτης,  έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης με θέμα:

«Λήψη πρόσθετων μέτρων ενίσχυσης του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης όταν ο δείκτης είναι (3) και (4) ώστε να καθοριστούν όλες οι αναγκαίες δράσεις αυξημένης ετοιμότητας εν όψει επαπειλούμενου κινδύνου για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών» 

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η οργάνωση, ο συντονισμός και εν γένει ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκομένων Υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού, στη περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή. 

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκαν

  • Λήψη μέτρων αυξημένης επιτήρησης σε δάση και δασικές εκτάσεις βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών
  • Μέγιστη ετοιμότητα του προσωπικού και των μέσων των εμπλεκομένων  φορέων για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών: τίθεται  σε επιφυλακή το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων συμβάντων.
  • Επικύρωση: του γενικού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών λόγω δασικών πυρκαγιών της Γ.Γ.Π.Π,  της εγκυκλίου 3752/25-5-2018 της Γ.Γ.Π.Π. για αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, της εγκυκλίου  2934/6-5-2015 της Γ.Γ.Π.Π. με θέμα κατευθυντήριες οδηγίες για την απομάκρυνση πολιτών, το υπ. αριθμ. 5606/9-8-2018 της Γ.Γ.Π.Π. για λήψη έκτατων μέτρων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.
  • Ενημέρωση του κοινού για λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας από κινδύνους που προέρχονται από δασική πυρκαγιά.

Σε περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς  καλέστε άμεσα στο 199


Οδός Εμπόρων