Vekrakos
Spartorama | Μια εξαιρετική μουσική βραδιά χάρισε ο Βασίλης Λέκκας στους θαυμαστές του, στο κτήμα Θεοδωρακάκου

Μια εξαιρετική μουσική βραδιά χάρισε ο Βασίλης Λέκκας στους θαυμαστές του, στο κτήμα Θεοδωρακάκου - video

Ν.Μ. 03/08/2018 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Μουσική
Μια εξαιρετική μουσική βραδιά χάρισε ο Βασίλης Λέκκας στους θαυμαστές του, στο κτήμα Θεοδωρακάκου
Ο νεότερος Ζορμπάς του Ελληνικού τραγουδιού, όπως τον αποκάλεσε ο Μίκης Θεοδωράκης
Οδός Εμπόρων

Μια ποιοτική καλοκαιρινή βραδιά αφιερωμένη στην τέχνη, τον οίνο και τη μουσική απόλαυσαν όσοι επισκέφτηκαν, και ήταν πολλοί αυτοί που το έκαναν -την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα-, το «Κτήμα Θεοδωρακάκου Βιολογικοί Αμπελώνες - Οινοποιία», τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018.

Στις 8:00 το βράδυ έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης Αγιογραφίας του δασκάλου Αγιογράφου Στράτη Περγαντή, με έργα που έχει φιλοτεχνήσει σε φίλους του.

Ακολούθησε μουσική βραδιά με το νεότερο Ζορμπά του Ελληνικού τραγουδιού (όπως τον αποκάλεσε ο Μίκης Θεοδωράκης), Βασίλη Λέκκα. Στο πιάνο θα τον συνόδευε ο Γιώργος Σαλτάρης.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά (πέρυσι είχε δώσει συναυλία στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού), ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσίασε αγαπημένα τραγούδια, χαραγμένα στη μνήμη και την ψυχή του φιλόμουσου κοινού, από ένα ρεπερτόριο ιδιαίτερης σημασίας, με αναφορές σε σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και ποιητές.

Με κέφι και μπρίο και την αναλλοίωτη φωνή του σε πλήρη ανάπτυξη, ερμήνευσε τραγούδια σταθμούς του Ελληνικού ρεπερτορίου ξεσηκώνοντας το κοινό. Για δύο συνεχόμενα τραγούδια μάλιστα κατόρθωσε και σήκωσε τους θεατές από τις θέσεις τους για να τραγουδήσουν, κρατώντας τον ρυθμό με παλαμάκια, τραγούδια με νόημα και Ελληνική ψυχή.

Ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Θεοδωρακάκο για την ωραία μουσική πρωτοβουλία αλλά και τα ωραία κρασιά του που μας προσέφερε στο εξαίρετο περιβάλλον της οινοποιίας του. Ευχόμαστε να ξαναχαρούμε τέτοιες πρωτοβουλίες και όχι μόνο μια φορά τον χρόνο.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μέρος της συναυλίας του Βασίλη Λέκκα.

Ν.Μ.











  



Οδός Εμπόρων