Vekrakos
Spartorama | Έγκριση σημαντικών θεμάτων για τη Λακωνία κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στην Σπάρτη

Έγκριση σημαντικών θεμάτων για τη Λακωνία κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στην Σπάρτη

Spartorama 28/07/2018 Εκτύπωση Λακωνία
Έγκριση σημαντικών θεμάτων για τη Λακωνία κατά την  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στην Σπάρτη
Εγκρίθηκαν έργα και μελέτες, των οποίων ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα 6.000.000,00 €
Οδός Εμπόρων

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η 13η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου,  στη Σπάρτη, στην «Αίθουσα Λακώνων Ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου» του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

 Στην έναρξη του συμβουλίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πυρκαγιών στην Αττική. Κατά  τη συνεδρίαση συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν την Λακωνία. Συγκεκριμένα:

  • Έγκριση παράτασης εθνικού πλαισίου ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων στο Δήμο Σπάρτης, την 4η Αυγούστου 2018.
  • Έγκρισης 1ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος Ο.Σ.Κ. της Π.Ε. Λακωνίας έτους 2018 στην οποία περιλαμβάνεται το έργο με τίτλο: «Διαμόρφωση εισόδου Γυμνασίου-Λυκείου Μολάων για την δημιουργία Πρόσβασης ΑΜΕΑ»
  • Έγκρισης 1ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος Ιδίων Πόρων της Π.Ε. Λακωνίας έτους 2018 στο οποίο περιλαμβάνεται η ένταξη έργου με τίτλο: «Επισκευές στο Ιερό Μετόχι της Μονής Ιβήρων στο Τσεραμιό Αγίου Ιωάννη Σπάρτης»
  • Έγκρισης 1ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος Κ.Α.Π. της Π.Ε. Λακωνίας έτους 2018 το οποίο περιλαμβάνει την ένταξη του έργου: «Αναβάθμιση πολιτιστικού – πνευματικού κέντρου Γεώργιος & Χρυσαυγή Σαϊνόπουλου».
  • Έγκριση κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ526 «Συντήρηση – επισκευή – βελτίωση συγκοινωνιακών έργων Π.Ε. Λακωνίας» με κωδικό 2017ΕΠ52600008, σε υποέργα.
  • Έγκριση κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ526 “Συντήρηση βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Π.Ε. Λακωνίας” με κωδικό 2017ΕΠ52600014, σε υποέργα.
  • Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης, για την υλοποίηση της πράξης: «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Αμυκλών». Αφορά τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου Αμυκλών στο οποίο ήδη έχουμε ολοκληρώσει και εγκαινιάσει προ καιρού τον συνθετικό χλοοτάπητα.
  • Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ευρώτα, για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Βελτίωση – συντήρηση της Εθνικής Οδού 86 στο Τμήμα Κροκεές – Μολάοι». 
  • Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Βελτίωση και αναβάθμιση της οδού που συνδέει την ΕΟ Σπάρτης – Γυθείου στην Χ.Θ.20+550,00 με την υπ’ αριθμ. 15 επαρχιακή οδό «Διακλάδωση Καμινιών Ποταμιάς προς Εθνική Οδό (19 χλμ) Σπάρτη Ποταμιά» στην Χ.Θ.1+450,00.
  • Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Στερέωση και αποκατάσταση του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Μεσοχωρίου Βοιών Λακωνίας».
  • Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και του Δήμου Σπάρτης για την διαδικασία δημοπράτησης των μελετών για το έργο «6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ – 7Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ».
  • Λήψη απόφασης σχετικά με τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Μονεμβάσιας για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Διαμόρφωση εισόδου Γυμνασίου - Λυκείου Μολάων για την Δημιουργία πρόσβασης ΑΜΕΑ».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π.Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδ. Τζανετέα εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την έγκριση των παραπάνω έργων και μελετών, των οποίων ο προϋπολογισμός ξεπερνά  τα 6.000.000,00€ και η κατανομή τους περιλαμβάνει εκτός από συντήρηση οδών, ηλεκτροφωτισμούς και σήμανση οδικού δικτύου, βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων, επισκευή και ανάδειξη σημαντικών Ιερών Ναών, αναβάθμιση πολιτιστικό κέντρου, μελέτη νέων σχολικών μονάδων και κατασκευή  έργων προσβάσεως ΑΜΕΑ σε σχολική μονάδα. Επισήμαναν δε ότι η Περιφέρεια με προγραμματίζει και πραγματοποιεί στοχευμένες δράσεις με έργα και μελέτες που έχουν ως αποτέλεσμα την βελτίωση και ασφάλεια των πολιτών που κινούνται στο οδικό μας δίκτυο, την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Λακωνίας και την βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων και σχολικών μονάδων που αποτελούν υποθήκη για το μέλλον της νεολαίας μας.


Οδός Εμπόρων