Vekrakos
Spartorama | Κυπριακή βραδιά στο Γεράκι

Κυπριακή βραδιά στο Γεράκι

Spartorama 27/07/2018 Εκτύπωση Λακωνία
Κυπριακή βραδιά στο Γεράκι
Ευχή και προσευχή όλων μας να βρεθεί λύση στο Κυπριακό ζήτημα και οι Κύπριοι αδερφοί μας να ξαναγυρίσουν γρήγορα στον τόπο τους και να τον ξαναδούν να ανθίζει
Οδός Εμπόρων

Μία πολύ όμορφη και συγκινητική βραδιά ζήσαμε την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 στη κεντρική πλατεία του Γερακίου, όταν ο Πολιτιστικός Όμιλος Μόρφου Κύπρου αποδέχτηκε την πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών και παρουσίασε μία μουσικοχορευτική παράσταση.

Οι Κύπριοι αυτές της μέρες βρίσκονταν στο Δήμο μας και παρουσίασαν μουσικοχορευτική παράσταση και στη γιορτή Πορτοκαλιού στη Στεφανιά.

Στην αρχή της βραδιάς,ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών κ.Παναγιώτης  Αγγελέτος  καλωσόρισε τους φίλους και «αδερφούς» μας από την Κύπρο και τους ευχαρίστησε που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και ήταν μαζί μας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι Κύπριοι με ομιλητές τον πρόεδρο του Συλλόγου κ.Χρήστο Παλαόντα, τον γραμματέα κ.Ανδρέα Χατζηκυριάκου και τον μαέστρο της χορωδίας κ.Μιχάλη Χατζηβασιλείου.

Μετά το πέρας των ομιλιών έγινε ανταλλαγή δώρων για να θυμόμαστε τόσο εμείς όσο και οι Κύπριοι το πέρασμα τους από τον τόπο μας.

Η χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου Μόρφου  υπό τις οδηγίες του μαέστρου της τραγούδησε πολλά και ωραία τραγούδια τόσο Ελληνικά όσο και Κυπριακά. Στη συνέχεια το χορευτικό παρουσίασε αρκετούς παραδοσιακούς χορούς  της Κύπρου και δίκαια όλοι τους κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα  του κόσμου.

Στο τέλος της βραδιάς το μέλος του Πολιτιστικού Ομίλου Μόρφου κ.Χάρης Σιαπουτής μίλησε για τη Μόρφου, τα ήθη και τα έθιμά τους, τις εκκλησίες τους, τις σχολές που είχαν, τη γιορτή πορτοκαλιού που έκαναν κάθε χρόνο και κρατούσε πολλές μέρες αφού η Μόρφου ήταν- ένας απέραντος πορτοκαλεώνας, γι αυτό το λόγο  έχουν  αδελφοποιηθεί με τη Στεφανιά Λακωνίας  και για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το 1974 με την εισβολή των Τούρκων  στη περιοχή τους  και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους.  

Ευχή και προσευχή όλων μας να βρεθεί λύση στο Κυπριακό  ζήτημα και οι Κύπριοι αδερφοί μας να ξαναγυρίσουν γρήγορα  στον τόπο τους και να τον ξαναδούν να ανθίζει. 

Χρήστος Μπαλαμπάνος









  



Οδός Εμπόρων