Vekrakos
Spartorama | Αργειτάκος: Θα κάνουμε πράξη το «Όλοι μαζί»

Αργειτάκος: Θα κάνουμε πράξη το «Όλοι μαζί»

Spartorama 19/07/2018 Εκτύπωση Δημοτικά
Αργειτάκος: Θα κάνουμε πράξη το «Όλοι μαζί»
Ο κ. Αργειτάκος ανέφερε ότι θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές - «πάντοτε ανεξάρτητος», όπως τόνισε-
Οδός Εμπόρων

Συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ παραχώρησε χθες το μεσημέρι στα γραφεία του συνδυασμού "Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης" ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος κ. Σταύρος Αργειτάκος.

Ο κ. Αργειτάκος αναφέρθηκε αρχικά στις αλλαγές που επιφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο "Κλεισθένης" τονίζοντας ότι "είναι προφανές πως δεν υπάρχει ουσιαστική μεταρρύθμιση". Εξέφρασε δε την άποψη ότι όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούσαν και προσπαθούν να επηρεάσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ότι με τον "Κλεισθένη" απαξιώνεται. "Εμείς πιστεύουμε στην αρχή της εγγύτητας", τόνισε και επεσήμανε ότι ουσιαστικά δεν έγινε απολογισμό της υλοποίησης του "Καλλικράτη".

Σχετικά με την παρουσία της παρούσας Δημοτικής αρχής ο κ. Αργειτάκος ανέφερε ότι από τον συνδυασμό του δόθηκε χρόνος για την υλοποίηση του προγράμματός της. Τόνισε δε, ότι στα 3,5 χρόνια της θητείας του, μόνο από το ΕΣΠΑ χρηματοδοτήθηκαν έργα ύψους 22 εκατ. ευρώ, ενώ η σημερινή Δημοτική αρχή δεν έχει να παρουσιάσει έργα συνολικού ύψους 500.000 ευρώ. Την κατηγόρησε παράλληλα για "κοντόφθαλμη πολιτική, αυταρχισμό, παντογνωσία, συνειδητές ανακρίβειες,  έλλειψη πνεύματος συνεργασίας", ενώ σχετικά με το θέμα της καθαριότητας τόνισε χαρακτηριστικά: "Δεν έχω θυμηθεί πιο βρώμικη τη Σπάρτη και τα χωριά. Ας συγκρίνουν οι συμπολίτες μας".

Ο κ. Αργειτάκος ανέφερε ότι θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές - "πάντοτε ανεξάρτητος", όπως τόνισε-, επισημαίνοντας  ότι θα υπάρξει ανανέωση στον συνδυασμό του. Πρωταρχικός σκοπός του στη διακυβέρνηση του Δήμου θα είναι η αλλαγή νοοτροπίας, η εξωστρέφεια και η εξυπηρέτηση του πολίτη. Δεν παρέλειψε τέλος, να αναφερθεί στα λάθη, τις παραλείψεις και τους εξωγενείς παράγοντες που οδήγησαν στην ήττα των προηγούμενων Δημοτικών Εκλογών.


Οδός Εμπόρων