Vekrakos
Spartorama | Νυχτερινή ανάβαση στον Ταΰγετο το διήμερο 19 - 20 Ιουλίου

Νυχτερινή ανάβαση στον Ταΰγετο το διήμερο 19 - 20 Ιουλίου - video

Spartorama 18/07/2018 Εκτύπωση Δημοτικά
Νυχτερινή ανάβαση στον Ταΰγετο το διήμερο 19 - 20 Ιουλίου
Φτάνοντας στην κορυφή θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε την ανατολή και το φαινόμενο της πυραμίδας και την όμορφη θέα, τόσο στον Λακωνικό όσο και στον Μεσσηνιακό Κόλπο
Οδός Εμπόρων

Ζήστε μία μοναδική εμπειρία στις 19 και 20 Ιουλίου στον Ταΰγετο. Η περιπέτεια ξεκινά την Πέμπτη στις 2:00 μ.μ. στην τοποθεσία Μαγγανιάρη όπου θα μας περιμένει ο συνοδός μας Γιώργος, 30 λεπτά πριν την αναχώρηση. Ανεβαίνουμε μέσα από το μοναδικό δάσος μαυρόπευκου προς το ορειβατικό καταφύγιο, σε μια διαδρομή περίπου 2 ωρών. Εδώ θα ξεκουραστούμε μέχρι την έναρξη της νυχτερινή μας πορείας. Υπάρχει η δυνατότητα κατασκήνωσης στον εξωτερικό χώρο, καθώς και η διαμονή στο καταφύγιο. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα γεύματος για όσους επιθυμούν (έξτρα κόστος 5€/άτομο). 

Στις 2:00 π.μ. συγκεντρωνόμαστε έξω από το καταφύγιο ώστε να ξεκινήσουμε την πορεία μας για την κορυφή. Ώρα αναχώρησης 2:30 π.μ. Αναχωρούμε για τον Προφήτη Ηλία, μια διαδρομή 3 ωρών στην αλπική ζώνη του Ταΰγετου. 

Φτάνοντας στην κορυφή θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε την ανατολή και το φαινόμενο της πυραμίδας και την όμορφη θέα, τόσο στον Λακωνικό όσο και στον Μεσσηνιακό Κόλπο. 

Αφού απολαύσουμε την θέα και τις δραστηριότητες στην κορυφή, ξεκινάμε την κατάβαση μας προς τον Μαγγανιάρη για το τέλος της απόδρασης. 

Εξοπλισμός & Οδηγίες 

Για την συμμετοχή στην εκδρομή είναι απαραίτητο να ακολουθείτε τις οδηγίες των συνοδών μας. Τον εξοπλησμό σας θα μεταφέρει όχημα υποστήριξης από την θέση Μαγγανιάρη στο Καταφύγιο του Ταΰγετου. 

  • Φορέστε ορειβατικά παπούτσια
  • Χρησιμοποιείστε ορειβατικά Batons
  • Φορέστε ελαφριά ρούχα
  • Έχετε μαζί σας ρούχα για να αλλάξετε εάν χρειαστεί
  • Θα χρειαστείτε παγούρι για νερό. Προτείνουμε να έχετε μαζί σας 2 lt τουλάχιστον
  • Παρακαλείστε να είστε στην τοποθεσία αναχώρησης 20 λεπτά πριν την αναχώρηση
  • Έχετε το εισιτήριο μαζί σας
  • Στην τοποθεσία αναχώρησης υπάρχει διαθέσιμος χώρος για Parking
  • Στην περίπτωση διανυκτέρευσης στον χώρο κατασκήνωσης, θα πρέπει να έχετε δικό σας εξοπλισμό (σκηνή και υπνόσακο). Τον εξοπλισμό σας θα τον μεταφέρει όχημα υποστήριξης από την θέση Μαγγανιάρη στο Καταφύγιο.
  • Κατά την διάρκεια της εκδρομής, πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες των συνοδών μας. Βρίσκονται μαζί σας για να απολαύστε την διαδρομή με ασφάλεια. Όλοι μας οι συνοδοί είναι άρτια εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι. 

Η εκδρομή ξεκινά από την τοποθεσία Μαγγανιάρη στον Ταΰγετο. 20 λεπτά πριν την αναχώρηση θα πρέπει να είστε εκεί και έτοιμοι για την διαδρομή. 

Δυσκολία Διαδρομής: Μέτρια 

Τύπος διαδρομής: Ανάβαση - Κατάβαση 

Ώρες: 9 ώρες 

Καταλληλότητα: Χρειάζεται σχετικά καλή φυσική κατάσταση

Επικοινωνία:

Τηλ. #1: (+30) 6987-128554

Τηλ. #2: (+30) 6987-101555

Email: info@kaneltrekking.gr


Σημείωση: Η συμμετοχή δεν είναι δωρεάν. Βρείτε εισιτήρια εδώ. Δείτε τον χάρτη εδώ.


Οδός Εμπόρων