Vekrakos
Spartorama | Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για την Άλκη Ζέη στα Τσίντζινα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για την Άλκη Ζέη στα Τσίντζινα - video

Spartorama 15/07/2018 Εκτύπωση Εκδηλώσεις
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για την Άλκη Ζέη στα Τσίντζινα
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα «5α Πολιτιστικά Αγνάντια Πάρνωνα»
Οδός Εμπόρων

Με τιμώμενο πρόσωπο την συγγραφέα Άλκη Ζέη, και προβολή ταινίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση για τα «5α  Πολιτιστικά Αγνάντια Πάρνωνα», στα Τσίντζινα το βράδυ του Σαββάτου 14/7/2018.

Μαζί με την αγαπημένη συγγραφέα, παρούσες για να καταθέσουν την δική τους οπτική ήταν η κα Μαρία Στασινοπούλου, κριτικός λογοτεχνίας και συγγραφέας και η σκηνοθέτης, κα Μαργαρίτα Μαντά

Τη συζήτηση συντόνισε η πρόεδρος του πολιτιστικού-εξωραϊστικού συλλόγου «Τα Τσίντζινα», κα Αγγελική Βουλουμάνου.

«Ό,τι πιο πολύτιμο οι φίλοι στη ζωή μας», μας επισημαίνει η κα Ζέη και το υποστήριξε τόσο στην ομιλία της, όσο και στη βιογραφική ταινία που γύρισε για την περιπετειώδη ζωή της η σκηνοθέτης Μαργαρίτα Μαντά, με τίτλο «Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης» και προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Τα Πολιτιστικά Αγνάντια Πάρνωνα διοργανώνονται για 5η συνεχόμενη χρονιά κι έχουν έως τώρα παρουσιάσει τον «Θανάση Βαλτινό του Πάρνωνα», την «αισθαντική γραφή της Ελένης Σαραντίτη», τα «πέτρινα χρόνια της Λακωνίας στα διηγήματα του Δημήτρη Πετσετίδη» και «το διαχρονικό Καβάφη μέσα από τα βιβλία της Έρσης Σωτηροπούλου», φιλοδοξώντας να αποτελούν σταθερά έναν πόλο έλξης για κοινό με λογοτεχνικό ενδιαφέρον στα Τσίντζινα.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση: Ο κύριος που διέθεσε το μπράτσο του για να συνοδέψει την κα Ζέη μέχρι το αυτοκίνητο, σχολιάζει: «Παρότι έχετε περάσει μια βαριά ζωή περπατάτε ανάλαφρα σαν κοπελούδα». Ήχησαν τα καλντερίμια από ένα δυνατό κοριτσίστικο γέλιο που βγήκε από το στόμα της ενενηντατριάχρονης συγγραφέα μας.  








  


Οδός Εμπόρων