Vekrakos
Spartorama | Πρόσκληση στα Πολιτιστικά Αγνάντια Πάρνωνα, στα Τσίντζινα

Πρόσκληση στα Πολιτιστικά Αγνάντια Πάρνωνα, στα Τσίντζινα - video

Spartorama 09/07/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις
Πρόσκληση στα Πολιτιστικά Αγνάντια Πάρνωνα, στα Τσίντζινα
Με τιμώμενο πρόσωπο την συγγραφέα Άλκη Ζέη
Οδός Εμπόρων

Με τιμώμενο πρόσωπο την συγγραφέα Άλκη Ζέη, ομιλίες, προβολή ταινίας και συζήτηση, τα Πολιτιστικά Αγνάντια Πάρνωνα στα Τσίντζινα ανοίγονται και φέτος σε όσους αγαπούν τη λογοτεχνία.

Η Άλκη Ζέη, που έχει περιπλανηθεί στη ζωή της αναγκασμένη από τις ιστορικές και πολιτικές συγκυρίες της χώρας μας κι έχει μεταφέρει συγκλονιστικά βιώματα στα πολυδιαβασμένα και πολυμεταφρασμένα μυθιστορήματά της (Το καπλάνι της βιτρίνας, Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου, Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα, Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο), ταξιδεύει ως το ορεινό χωριό της Λακωνίας στον Πάρνωνα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε από κοντά, να την ακούσουμε να μιλά για τη ζωή της, με τη φωτεινή, ζεστή, γεμάτη πνεύμα και ζωντάνια προσωπικότητά της. «Ό,τι πιο πολύτιμο οι φίλοι στη ζωή μας», μας επισημαίνει και το υποστηρίζει τόσο στις αφηγήσεις της, όσο και στη βιογραφική ταινία που γύρισε για την περιπετειώδη ζωή της η σκηνοθέτης Μαργαρίτα Μαντά, με τίτλο «Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης» και θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Μαζί με την αγαπημένη συγγραφέα, παρούσες για να καταθέσουν την δική τους οπτική, η Μαρία Στασινοπούλου, κριτικός λογοτεχνίας και συγγραφέας και η σκηνοθέτης Μαργαρίτα Μαντά. 

Τα Πολιτιστικά Αγνάντια Πάρνωνα διοργανώνονται για 5η συνεχόμενη χρονιά κι έχουν έως τώρα παρουσιάσει τον «Θανάση Βαλτινό του Πάρνωνα», την «αισθαντική γραφή της Ελένης Σαραντίτη», τα «πέτρινα χρόνια της Λακωνίας στα διηγήματα του Δημήτρη Πετσετίδη» και «το διαχρονικό Καβάφη μέσα από τα βιβλία της Έρσης Σωτηροπούλου», φιλοδοξώντας να αποτελούν σταθερά έναν πόλο έλξης για κοινό με λογοτεχνικό ενδιαφέρον στα Τσίντζινα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του χωριού, το Σάββατο 14 Ιουλίου, στις 8:00 μ.μ. σε διοργάνωση του πολιτιστικού-εξωραϊστικού συλλόγου «Τα Τσίντζινα», με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.

 

Διοργάνωση: Σύλλογος «Τα Τσίντζινα»

Πολιτιστικά Αγνάντια Πάρνωνα

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018, ώρα 8:00 μ.μ.

Τσίντζινα (Πολύδροσο Λακωνίας), κεντρική πλατεία

Info: tsintzinanews@gmail.com



  



Οδός Εμπόρων