Vekrakos
Spartorama | Εργατοϋπαλληλικό κέντρο: «Καμία ανοχή στην εργασιακή βαρβαρότητα»

Εργατοϋπαλληλικό κέντρο: «Καμία ανοχή στην εργασιακή βαρβαρότητα»

Spartorama 30/06/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Εργατοϋπαλληλικό κέντρο: «Καμία ανοχή στην εργασιακή βαρβαρότητα»
«Αφεντικό - τραμπούκος, χτύπησε βίαια εργαζόμενη μέσα στον χώρο εργασίας, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να χρίζει πολυήμερης νοσηλείας»
Οδός Εμπόρων

Το ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ εξέδωσε την ακόλουθη ανακόινωση:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας καταγγέλλει και καταδικάζει το περιστατικό, «το οποίο για άλλη μία φορά αποδεικνύει τις άθλιες εργασιακές σχέσεις της εργαζόμενης Ελληνίδας».

Εργοδότης – αφέντης

ο οποίος τις περισσότερες φορές είναι ενταγμένος και σε «πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας», πριν το μεσημεριανό κλείσιμο του μαγαζιού, επιτέθηκε σε εργαζόμενη σε γνωστή επιχείρηση της πόλης μας.

Αφεντικό – τραμπούκος

Τη χτύπησε βίαια μέσα στον χώρο εργασίας με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να χρίζει πολυήμερης νοσηλείας.

Και εκτός αυτού είχε το θράσος, ενώ η εργαζόμενη βρίσκεται στο κρεβάτι του πόνου με τα πολλαπλά τραύματα που της έχει προκαλέσει ο ίδιος, να στείλει την απόλυση της  με δικαστικό επιμελητή με ημερομηνία τεσσάρων  ημερών πριν το συμβάν. 

Ο εργασιακός μεσαίωνας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι παίρνει  διαστάσεις βαρβαρότητας.     

Απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, να τρέχουν απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ και να είναι έρμαια στις «ορέξεις» κάθε εργοδότη που νομίζει ότι μέσα στο περιβάλλον εργασίας αποκτά ανεξέλεγκτη εξουσία απέναντι στους εργαζόμενους. 

Κανένας εργαζόμενος μόνος του

Επίθεση σε έναν είναι επίθεση σε όλους

και όλοι μαζί απαντάμε 

Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε την επανάληψη τέτοιων συμπεριφορών αλλά ζητάμε και την παραδειγματική τιμωρία του εν λόγω εργοδότη από τη στιγμή που θα αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη. 

Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε στα τοπικά ΜΜΕ, ότι πρέπει να προστατέψουν την Αξιοπρέπεια και την Τιμή μιας μονογονεϊκής με ανήλικο παιδί οικογένειας. 

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Σπάρτη 30/6/2018»


Οδός Εμπόρων