Vekrakos
Spartorama | Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής στη Μάνη

Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής στη Μάνη

Spartorama 30/06/2018 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία
Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής στη Μάνη
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 43 αντίστοιχα
Οδός Εμπόρων

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε οικίες και σε καταστήματα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας. 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στις 26.6.2018 το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 43 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. 

Ειδικότερα, στις 25.6.2018 και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, ο 31χρονος και ο 43χρονος, διέρρηξαν οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι και τράπηκαν σε φυγή. 

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης, εντόπισαν τους ανωτέρω χθες (26.6.2018) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας και τους συνέλαβαν. 

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 31χρονος και ο 43χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 23.6.2018 έως 26.6.2018, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, διέπραξαν ακόμη δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, αλκοολούχα ποτά κ.α., καθώς δύο (2) περιπτώσεις αποπειρών κλοπής σε οικίες και μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε κατάστημα. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις αποσκευές των ανωτέρω, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) πιστόλι κρότου, ενώ βρέθηκε και μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου. 

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


Οδός Εμπόρων